Coinbase Advanced Trade API Key aanmaken en instellen

In dit artikel laten we je zien hoe je je Coinbase Advanced Trade API-sleutel kunt aanmaken, configureren en hoe je verrbinding maakt met het Bitsgap-platform.

Bitsgap is een handelsplatform dat je in staat stelt om uiteenlopende cryptocurrency exchanges te gebruiken vanuit een uniforme interface, met toegang tot extra tools die niet beschikbaar zijn op de exchange zelf.

Alle handelstransacties worden gecreëerd en verwerkt met behulp van een exchange API key die uniek is voor elke gebruiker. Een API key is een veilige en betrouwbare manier om een platform te gebruiken, aangezien het platform zo geen toegang geeft tot je persoonlijke gegevens en er geen sprake is van fondsenbeheer (opnames & stortingen).

1. Log in bij Coinbase Advanced Trade

Log in op je Coinbase Advanced Trade account of maak een nieuw acount aan.

2. Ga naar de Settings pagina

Navigeer vanuit je accountinstellingen (rechterbovenhoek) naar de Settings pagina.

3. Ga naar het tabblad API

Navigeer op de Settings pagina naar het tabblad API.

4. Maak een nieuwe API key aan

Om een nieuwe API-sleutel aan te maken, klik je op de knop [New API Key] op het tabblad API.

5. API key machtigingen aanpassen

Bewerk je machtigingen zoals in het onderstaande voorbeeld. Deze permissies staan Bitsgap toe om je geschiedenis, huidige balans en transacties op je beursrekening te lezen.

Rekeningen

Controleer welke munten je in je portefeuille hebt en selecteer de gewenste. Als je een nieuwe munt aan je beschikbare saldo toevoegt, moet je teruggaan naar je Coinbase Advanced Trade-account en de toestemming van je API key bewerken. In het geval dat je alle munten in de machtigingen sectie hebt, klik je op de [all] knop.

Let op
Selecteer alleen munten die je in je portefeuille hebt op het moment dat je API key aanmaakt. Als je "All" selecteert, kan er een API-fout optreden.

Machtigingen

Selecteer alle machtigingen behalve de onderstaande:

• wallet: accounts: create - uit
  • portemonnee: adressen: aanmaken - uit
  • portemonnee: orders: terugbetaling - uit
  • portemonnee: betaalmethoden: limieten - uit
  • portemonnee: opnames: aanmaken - uit
  • portemonnee: rekeningen: verwijderen - uit
  • portemonnee: rekeningen: bijwerken - uit
  • portemonnee: adressen: lezen - uit
  • portemonnee: stortingen: creëren - uit
  • portemonnee: betaalmethoden: verwijderen - uit
  • Portemonnee: transacties: verzenden - uit
  • portemonnee: gebruiker: bijwerken - uit
  • portemonnee: opnames: lezen - uit

Om het proces te voltooien, scrol je naar de onderkant van het venster en klik je op de knop [Create].

6. Kopieer je API Key en API Secret

Zodra je je nieuwe Coinbase Advanced Trade API key hebt gemaakt, verschijnt er een venster met Public en Secret keys. Kopieer deze en bewaar ze op een veilige plek (bijvoorbeeld een wachtwoord manager).

Let op
Als nieuwe gebruiker van Coinbase Advanced Trade moet je 48 uur wachten voordat je je API-sleutel kunt activeren.

7. Ga naar Bitsgap > Mijn beurzen

Log in op je Bitsgap account en ga naar de Mijn beurzen pagina, waar je de optie ziet om je Coinbase Advanced Trade account te koppelen. Klik op [Nieuwe beurs toevoegen].

8. Selecteer Coinbase exchange uit de lijst

Om je API keys voor Coinbase Advanced Trade toe te voegen, zoek je naar de exchange in het pop-up venster. Dit brengt je naar het venster waar je je sleutels kunt toevoegen.

9. Voer je API key en geheime sleutel in

Voer je Coinbase Advanced Trade API key en Secret key en klik op [Verbinden met]. Je Coinbase Advanced Trade account is nu succesvol verbonden!

Meer info over Coinbase Pro migratie op Coinbase Cloud: Migreren van Pro

Heb je ergens problemen mee? Vraag raad aan onze community op Telegram!